30.11.10

béé jehně béé*/ baa small sheep, baa

(H&M jacket (very old), hat and tights, seconhand jumper, shorts remade from old pants, Bershka boots, vintage necklace, mum's bag)

Kromě toho, že si asi jako většina holek ráda kupuji nové oblečení, tak taky ráda znovunacházím staré kousky v hloubi skříně a půjčuji si věci od sestry a maminky. Jaksi mě plní uspojením, když outfit sestavím z kousků, co různě posbírám po domácnosti, sekáčových nálezů a věcí o kterých jsem si myslela, že už je nosit nebudu, ale najdenou se zdají být zrovna tím, co chci mít na sobě (proto se také nerada čehokoli zbavuji). V tomto je pro mě kouzlo módy. Jít do HM a nakoupit si tam "trendy hadříky" umí každý. Větší umění je objevovat zapomenuté nebo naopak úplně nové a neokoukané (mladé návrháře), vyhrabat sem tam něco v sékáčí a doladit to jedním, dvěmi designovými kousky. Proto třeba miluju styl Rumi, protože právě tohle ona dělá.
Závěrem netradičně ukecaného postu, bych moc chtěla poděkovat všem, kteří sem chodí a nejvíc těm, co mi tu nechávají krásné komentáře. Věřte, že těch pár upřímných a moc milých, které tu najdu, pro mě mají mnohem větší cenu, něž kdyby jich bylo 60 bezduchých typu "i love your shoes/dress/bag" apod. Takže opravdu moc díky!
* ten název je z jedné pitomé písničky, co byla před x lety v časopisu Méďa Pusík (četli jste?), ale nikdy jsem na ni nezapoměla, no a tyhle boty jsou takové beránčí, tak proto ten název

I'm always satisfied when I manage to put outfit together from pieces which I find at home, seconhand purchases and things I thought I will never wear againg, but now they seems just perfect. In this is magic of fashion for me. Art of putting together forgotten old thing with on the other hand clothes from young designers, with seconhands founds and add one or two designer pieces. That's why I love Rumi's style, 'cos she does just this.
In the end of this post I wanna say huge thanks to everyone who reads my blog and especialy to those who left so sweet comments. I very appreciate it, so thanks!

12 comments:

Jit said...

Poklona botkám. Hluboká!

Anonymous said...

Ten svetr s čepicí se bezva doplňuje. Komplet to vypadá moc hezky a zajímavě. Jako vždy :-) Jen si říkám, jestli ty beránčí béé botky se na náledí tak trochu nekloužou... Zdá se, že mají vyšší rovnou podržáku, ne? Pet.

Unknown said...

Mně ten nadpis připomněl švédskou písničku "bä bä vita lamm", to bude asi to stejné :D

Any said...

Pet: Kloužou :-) i když to není tak hrozné jak by člověk čekal.

K said...

botičky!!! :)

Tereza said...

Jo, Rumi, to je náš idol, viď? :-)

Anonymous said...

Velmi dobry outfit
Mas krasne papucky ;)

Anonymous said...

taky mám ráda kombinované outfity se sekáčovými kousky, stejně jako ty a rumi =)
můžu se zeptat kolik tyhle botky stojí? a jestli jsou teplé? hodně teplé?

Any said...

Josefina Little: Boty stály 1700,- a já si kupovala jedny z posledních co tam měli (ale to se týká Brna). Jinak bohužel nejsou tak teplé, jak se zdálo, třeba ve špičce už kožíšek není, ale stejně to nejsou boty do sněhu.

Eva Schön said...

Ďakujem, Any, za milý koment na blogu. Tiež sa čudujem ako mi takýto skvelý blog ako tvoj mohol uniknúť. Skvelý štýl, krásne kombinácie. Pre niektoré vintage kúsky by som zabíjala! Teším na ďalšie blogové delikatesy!

. said...

Á, tady jsou botky znovu ve hře. Můžu se zeptat - jsou kožené? To by je v mých očích pozvedlo takřka do nebeských výšin.

Stran slovní části příspěvku - vždycky se tak trochu tetelím blahem, když se zanořím do hlubin skříně, vytahnu něco, co jsem neměla dlouho na sobě (z různých důvodů, třeba i proto, že jsem na to prostě zapomněla, při mým množství hader to není až tak nepravděpodobné:-), sladím k tomu zbytek oblečení a běžím ven přijímat chvály:-)

Ale ne, všeobecně mě těší, když takhle recykluju věci, mixuju staré s novým, nové s darovaným, věcma ze sekáče, slev i s novými kousky. Je to pak daleko zajímavější.

A ze všeho nejvíc mě dokáže potěšit, když vyrazím ven v oblečení, které včetně bot vyšlo třeba na čtyři stovky, a lidi se za mnou otáčejí, chválí mě třeba ve frontě v supermarketu apod.)

Any said...

Eva: Strašně moc díky!

Zu: Ano jsou kožené. Takový ten semiš.