17.6.11

Factory Fashion Market vol. 2 + i bloggerky můžou být normální


Už po několikáte probíhá v Brně akce Factory Fashion Market určená k prezentaci mladých a alternativních designerů. Přidávám fotky, které jsou jen ilustrační, v podstatě akce vypadala stejně jako když jsem ji navštívila na podzim, tak třeba koukněte na fotky, které jsem nafotila tehdy TADY. Jak to shrnout? Hodně barev, hodně naprosto šílených alternativních návhrů, které se nedají nosit, hodně naušnic z materiálů "co dům dal". Ale i pár pro mě nadějných lidí, třeba Anouk de Poulain. Na trička, která šije, koukám už nějakou dobu na Fler.cz a teď jsem si konečně jedno i koupila.
Akce trvá ještě celý víkend, tak třeba zajděte.

Na akci jsem se vydala v doprovodu Evičky, Zu a Ády, všechny tři jsou moc milé holky a já jsem ráda, že jsem měla možnost je poznat. Musím kvitovat, že mě těší existence normálních "módních bloggerek" (když tedy použijeme tuto kolonku), které si nesedají na zadek ze Starbucks, nenazývají obchody HM butikem, pijí pivo a nestydí se přiznat, že studují fildu. Přestože blog o módě píšu už dlouho, přestože se možná narcisticky nechávám vyfotit v tom, co mám na sobě, tak jsem úplně normální holka, která se nevznáší na "obláčku módy", ale žije celkem běžný život. A nejradši potkávám lidi, kteří to mají podobně. Mají módu rádi, ale nevytvořili jsi z toho středobod svého vesmíru.
Mějte se krásně!

6 comments:

Blanche said...

Já jsem zatim poznala jen pár blogerek, ale všechny rozhodně sedí do toho popisu normálních holek. Blogy prostě pro ně nejsou středobodem vesmíru :-)

eee said...

pekne fotky, kazdopadne, vetsina blogeru co znam je naprosto normalni, teda, nemej strach :)))

. said...

Bylo mi ctí a ráda jsem tě poznala.)

(Doufám, že nějakou podobnou akci ve výhledu zopakujeme!)

Carrot said...

Bylo to fajn:)
A nezapomeň honem nafotit to tričko, chci vědět, jak na tobě bude vypadat!

Eva Schön said...

Popravde, ja trochu nechápem všetky tie anti-blogerské názory typu, že všetky blogerky padajú na zadok zo Starbucks, idú sa posrať z návštev HM showroomu, jedia makaronky atď atď. Z kade prišlo toľké zovšeobecnenie? Na mňa sa nevzťahuje ani jedno z vyššie uvedených a mám dosť kamarátiek-módnych blogeriek, ktoré to takisto neriešia. Zaujímame sa o umenie, módu, chodíme na vernisáže, tvoríme hudbu, cestujeme.. sme normálne bytosti s vlastným názorom na svet, sme silné osobnosti. Nerobte z nás násťročné nány, ktoré sa doma fotia pred zrkadlom, nehádžte nás všetky do jedného vreca, nezovšeobecňujte a nerobte, prosím, zo slovného spojenia "módna blogerka" hanlivé pomenovanie. Áno, nájdu sa aj také ako si to popísala ty, ale to by som skôr vnímala ako výnimku. Naopak, je tu veľa blogeriek s osobitým a originálnym štýlom, jemnocitom pre krásu a estetično, s kusiskom charizmy, zaujímavými životnými skúsenosťami, ktoré len "happen to like fashion".

Čo si o tom, Any, myslíš?

(Môj názor nebol konkrétne mienený na tento príspevok, ale všeobecne na anti-blogerské názory, pretože sa ich tu v poslednom čase objavilo viac než dosť.)

Carrot said...

Evi: Jasně že se tohle nedá zobecňovat. A jasně že je mezi českými/slovenskými blogery a blogerkami spousta takových, které si člověk rád přečte, mají zajímavý a osobitý styl a dokáží inspirovat - jako třeba Agnes a Luke, Danny Rose, Nadia a nebo ten tvůj (přiznám se bez mučení, někde jsem to snad i psala.. že tvůj blog mě z toho našeho rybníčku baví asi ze všech nejvíc).
Ale když se podíváš na celou tu situaci kolem showroomu okem outsidera, působí to jako taková uzavřená bublina, která mezi sebe jen tak někoho nepustí a jako by se členstvím v ní potvrzovalo, že ano, teď je z tebe teprve módní bloger. - Takhle to na mě působí.
Je fajn, že se díky tomu sejdou lidi, kteří mají podobné zájmy, ale pak zase na 5 různých blozích čteš ty samé články, až to ztrácí význam, což mě třeba docela mrzí.
A co mi trochu vadí, je to, že když se ozve kritický hlas na nějakého blogera, nese se to s všeobecnou nelibostí - přestože je to v mnoha případech míněno jako snaha toho člověka postrčit směrem dopředu, ne ho shodit.