14.4.11

zpátky do svetrů

(H&M (old) jacket and shirt, Vero Moda jumper, Zara black jeans, Promod boots, vintage belt, Asos bag and Reserved colar)

Tak je zase zpátky zima, což mě vůbec netěší ale aspoň můžu ještě párkrát provětrat svoje šedé botičky. Mám je moc ráda, ale bohužel už jsou zničené a příští zimu už se mnou trávit nebudou. Kvalita Promodu holt nebude nejlepší.
Což mě přivádí k myšlence, nad kterou poslední dobou přemýšlím hodně, a to jestli má vůbec cenu utrácet peníze v obchodech tohoto typu a zahlcovat svůj šatník (často) nekvalitním oblečením, které vydrží jednu sezónu... Myslím, že mým nynějším cílem je pořizovat si kvalitní a nadčasové oblečení a milovat každý kousek, který v šatníku budu mít. Jak to máte vy?

After sunny and warm days it's cold again here. At least I can wear my Promod boots for last time. I love this shoes but unfortunately they're destroyed now.
rest od translation tomorrow

7 comments:

Anonymous said...

Abych začala debatu: myslím si, že je to i věkem. Taky začínám čistit šatník a míním pořizovat radši kvalitní zboží, který vydrží. Jak člověk stárne, přestává se mu tak rychle měnit vkus a styl, řekla bych. Taky se naučí ocenit kvalitu. Zároveň člověk objeví barvy, který mu sluší, a na ty svůj šatník zaměří. A taky bych řekla, že s věkem čím dál víc platí pravidlo "čas je otázkou priorit" a mě osobně třeba už nebaví hodiny hrabat v zaplivanejch sekáčích společně s kdejakým polohomeloss... Radši si pořídím kvalitních deset základních kousků;) (To se snažím dělat teď.) Ale co se týče těhdle řetězců, je to bohužel kus od kusu. Někde si koupíš boty a vydrží sezonu, jiný od tý samý značky taháš pět let.
Hanee

Unknown said...

no ja v takychto obchodoch nekupim ani triko, nie to este boty...na boty som celkovo citliva, lebo zvyknem vela vela chodit pesi tak musia byt kvalitne a pohodlne.

. said...

Myslím, že je to hrozná loterie, jestli budou věci z řetězců kvalitní a nebo ne.

Nevyhrazuju se rozhodně proti nakupování v nich (i když boty v Promodu bych asi neriskla, přestože se mi vzhledově některé opravdu líbí), protože je to kus od kusu - mám mikinu z Kenvela (haha, tam už jsem nebyla let), zhruba 8 let starou, už ji teda nosím jenom do přírody, ale pořád drží a vypadá doslova jako nová. Pak tu máme záležitosti typu krásné košile ze Zary, která se ale i za těch osm set páře už na stojanu....

Těžko říct, jestli nakupování dražších věcí zajistí, že se po prvním vyprání nepřetočí švy nebo nedejbože nerozpadne celej kus hadru. Jistý vzestup kvality v poměru k např. New Yorkeru bude určitě patrný, ale určitě ne lineární. Rozhodně si teda nemyslím, že tričko za 3500 z Sisley bude 10x kvalitnější než triko za 350 Kč z H&M a 100x kvalitnější než tričko ze sekáče za 35Kč.


A stran sekáčů, jak tu Hanee nade mnou nakousla - myslím, že právě věci v sekáčích jsou ty kvalitní (pokud člověk umí hledat), protože už je zub času prověřil. Jestli jsou stálobarevné, nekroutí se jim švy, apod.
Nehledě na to, že jsou v sekáčích často k nalezení i ty zmiňované drahé značky. (Málokdy potkám v second handu např. triko Amisu.)

Anonymous said...

Na prvej fotke Ti to veľmi pristane a myslím že tento štýl sa k tebe hodí úplne najviac. Aj v tom oblečení pôsobíš tak nejak "doma", vyzerá to, že sa v ňom cítiš naozaj pohodlne a sama sebou.

Čo sa týka nakupovania kvalitných a menej kvalitných vecí, mám pocit, že je niekedy ťažké to odhadnúť, neraz sa mi stalo že mi oblečenie z HM vydržalo dlhšie ako oblečenie od drahších značiek. A keď ide o boty tak paradoxne jediné ktoré ma netlačia sú z Deichmanu a väčšinu teda nakupujem tam, sú síce na jednu sezónu ale aspoň nie sú drahé, tak ma nemrzí keď ich zničím. Osobne míňam viac peňazí ako do oblečenia do kozmetiky, lebo to je moja veľká slabosť :/

Prajem veľa šťastných nákupov a inšpirácie!

Táňa

Anonymous said...

Ano, Zu, s těma sekáčema máš pravdu. Mám ale pocit, že najít (tady v Praze) dobrej a levnej sekáč je čím dál těžší. Kvalita vzrůstá, dorazily tam značky ze zahraničí, a tak se zvedá i cena. Tvoje příspěvky o oblečení za desetikoruny jsou pro mě vzpomínkou na pubertu (ne, nejsem o moc starší než ty:D). A jinak musím potvrdit, že fleecová mikina z Lidovky za 70 Kč, zakoupená před pěti lety, stále drží a vypadá jako nová. Nepochybuju o tom, že fleecka ze "značkáče" už by byla v popelnici nebo na chalupě:)
Hanee

Any said...

Začala tu pěkná diskuze :-) Díky za Vaše názory!

Určitě s Vámi všemi souhlasím. V HM apod. je to různé. Mám třeba pár kousků, které vydržely i několik let, ale jsou tam věci, které se opravdu párají už v obchodě. V sekáčích se občas dají pěkné a kvalitní věci najít, ale souhlasím s Hanee, že ceny tam začínají růst.
A ještě jeden souhlas se Suzinga, boty v těchto obchodech už si taky nekoupím, kvalita rozhodně neodpovídá ceně.

Táňa: Díky za pochvalu, máš pravdu, v tomto se cítím hodně dobře :-)

Tereza said...

Ještě na to mít prahcy, viď? To bychom pak nemusely slintat před výlohou u Denisy, ale mohly bychom jí rovnou tykat:-)