17.2.11

5 piece diet

Možná jste o ní už slyšeli. "French 5 piece diet" je něco jako koncept pro nakupování nového oblečení. Za sezónu si můžete koupit jen 5 trendových kousků, čímž se vyhnete nakupování nesmyslů a pořídíte si jen to, po čem opravdu toužíte, a pak je dovoleno kupovat vše, co se počítá za tzv. základ šatníku. Pak už je jen na vás, jestli budete počítat jen oblečení nebo i boty a doplňky a na jak dlouho si "dietu" naordinujete.
Jelikož jsem právě provedla razantní čistku ve svých skříních a potřebuji dost nového oblečení, rozhodla jsem se na tuto "dietu" vrhnout. Potřebuji hlavně vybudovat nový kvalitní základ, takže omezení na pět sezóních kousků by mě mohl udržet soustředěnou na hledání a nakupování pěkných základních věcí.
Co vy? Šli byste do takové "ozdravy" šatníku?

Maybe you already have heared about it. "French 5 piece diet" is something like a concept for buying new clothes. You can buy only 5 trend pieces each seasson plus everything which counts like "basics".
'Cos I just did cleaning in my closet I thing it's goos time for me to star with this "diet". I need lots of new basics clothes and I hope this helps me to stay focused on buying what I need.
What about you? Would you be into this "diet"?

5 comments:

Jit said...

Já bych to asi nevydržela. Mám ráda plnou skříň kde je z čeho vybrat (stále nemám co na sebe) a všechno co kupuju potřebuju!Když né dnes, tak zítra určitě!:-) Ale jinak to zní zajímavě a kdyby jsi něco takového podnikla, určitě bych to se zájmem sledovala!

andulka.sevcikova said...

Rozhodně mám v plánu taky jistou čistku (Jak jsi jí provedla? Secondhand, kamarádi, bazar?) navíc mám trošku problém s shopaholictvím :D takže takovouhle dietu si nechám líbit....sama mám občas problém nacházet kvalitní kousky základního šatníku, tak se nebráním typům ;-)

Any said...

Andulka: Ještě jsem se všeho nezbavila, jen vytřídila. Každopádně většinu hodlám prodat do sekáče, pár "lepších" kousků zkusím udat na aukru.cz a něco si vzala sestra.

Anonymous said...

Dělala jsem teď podobnou akci. Jit, dovolím si tvrdit, že člověk nemá co na sebe právě z toho důvodu, že má plnou skříň. Takže teď mám novej trend: pokaždý, když si koupím novej kousek, vytahám celou (!) skříň a se vším si to vyzkouším. Za A budu vědět, s čím ráno při zaspání rychle kombinovat, abych se za sebe nemusela celej den stydět:), a za B je to tak časově náročný, že si nákup každýho "šuntu" dobře promyslím:D
Hanee

Any said...

Hanee: To je taky super postup. Jsem čím dál víc toho názoru, že člověk by měl o koupi každého kousku pečlivě přemýšlet :-)