6.12.10

Co se Any nelíbí...

Kdo čtete tento blog pravidelně, tak víte, že netrpím potřebou něco příliš komentovat nebo kritizovat. Poslední dobou se mi ale hlavou honí spousta věcí ohledně blogů a blogování a chce se mi je „hodit na papír“.

Jsem rozčarovaná. Ne z mého blogování, naopak poslední dobou mě to hodně baví, ale ze světa módních blogerů obecně. Když jsem skoro před dvěma lety s blogem začínala (ano, jsem blogový dinosaurus), tak mi prostření blogerů přišlo jako příjemné místo, kde jsou na sebe lidé milý, píší si pěkné věci a navzájem se inspirují. Teď, co nastal blogový boom, mám pocit, že je to ale prostředí spíš nepřátelské, závistivé a plné rivality. Mrzí mě, že lidé, kteří spolu dříve díky blogům komunikovali, se dnes sotva pozdraví, když se potkají „naživo“. Jako by se lidé v tomhle světě posuzovali podle políčka „followers“ a toho zda obdrželi pozvánku do showroomu. Blogování a móda je o vyjadřování sebe sama, člověk by skoro předpokládal, že lidé kteří se tomu věnují, budou automaticky tolerantní, ale to asi neplatí. Mám pocit, že jedinci se hodnotí podle toho, jestli mají správný mobil (Blackberry), pijí správné kafe, jí správné věci (nebo nejlépe nic) a mají dostatek financí na pravidelné dokrmování svého šatníku. Já vím, že se říká, že móda je povrchní, ale myslím, že je to trochu nefér. Co nosíte přece vyjadřuje jací jste a myslím, že to by právě blogeři měli vědět nejlíp...
… dneska cestou domů jsem viděla jak někdo umřel na přechodu, srazilo ho auto... Myslíte, že tohle všechno má nějakou váhu, když tu zítra nemusíme být?

ps. tímto jsem rozhodně nechtěla někoho urazit či někoho konkrétního kritizovat, jen vyjadřuji svůj názor a zajímá mě i ten váš...

13 comments:

Lucie Šumová said...

SUPER BLOG :) Hezky jsi to napsala...

Nika Chic said...

Říkám si jak je možný, že jsem na tvůj blog narazila až dneska? Jsem to ale ignorant.

Adri said...

Já nevím, možná se mi tomu podařilo nějakou záhadou vyhnout, ale díky blogování jsem poznala spoustu strašně milých lidí a jsem za ně hrozně ráda. Je pravda, že narazím i na nepříjemné komentáře, ale jsou většinou anonymní.

Anonymous said...

Ahoj Any. Chodím se už nějaký ten pátek, a jak jsem už psala je to proto, protože se mi líbí, jak máš svůj blog pojatý, jak sama sebe prezentuješ. Mám několik blogů v záložce, které navštěvuji každý den, ale když klikám na ten tvůj, vždycky se těším o něco víc, co tu najdu...No a je to právě asi tím, že má duši, že jsi jiná a skutečně ukazuješ, co se líbí /nelíbí/ tobě, a ne, co je moderní nebo by mělo být, protože to všichni ostatní na blocích mají...Držím moc palce, aby ti to zůstalo :-) Vystihla jsi to moc pěkně :-) Pet.

Foly D. Sante said...

ja zatiaľ nemá takú zlú skúsenosť. Vďaka blogu som spoznala veľa milých ľudí, niektorých aj naživo...síce sa občas vyskytne nejaký negatívny komentár, ale väčšinou anonymný, a to pre mňa nemá žiadnu váhu


jasné, oproti tomu to nemá žiadnu váhu. Ale je to niečo, čo robíme radi v rámci nášho voľného času:)

Anonymous said...

Mas cistu pravdu ;)

Biancaprincipessa said...

Je to uplna pravda, vies napr.ja beriem ak ma niekto opacny nazor ako nejaky bloger ale da sa to vzdy napisat inak, konstruktivne. Napr niekto ma nejaku ciapku co ja viem, a anonymovi- lebo zvycajne je to anonym ked uz ma silnu potrebu urazit toho blogera aspon ench napise ten dovod preco sa mu nepaci, napr. nepaci sa mi tvoja ciapka lebo ti podla mna zvacsuje hlavu:D ja neviem to bol priklad. Ja si myslim, ze konstruktivna kritika je super vc, ale nie od anonymov ktory maju potrebu len a len urazat..Nechapem tyhc ludi vazne nie..Ja som sa stym nastatie este nestretla ale je to dane aj povahou mojho blogu, ale nemozem povedat, ako Foly ze by to somnou nic nerobili, viem ze by ma to mrzelo..A mrzi ma to aj za tych ludi, ktori takto potrebuju znehodnocovat snahu ludi..

Any said...

Pet: Strašně moc děkuji! Jsi úžásná čtenářka:-)

Všem moc díky za Vaše názory a komentáře. Nejde jen o to co se píše/nepíše v komentářích, ale prostě o celkový přístup tohoto "světa". Ale i já díky blogu potkala milé lidi a jsem za to moc ráda. I za vás :-)

Teres said...

u mě na blogu ještě k žádnému konfliktu nedošlo, tak to nedokážu posoudit, ale spíš bych řekla, že se poslední dobou šíří blogerky, které naopak píšou všude jen milé komentáře i když jsou outfity hrozné.. což mi na druhou stranu taky příde blbě..

Tereza said...

Copak, copak? Přišla na tebe blogová depka? Budem muset zajít o víkendu na pivo

Tereza said...

A nezapomínej, že tady v tomhle ministátečku se tolerance nenosí, páč ji v Topshopu neprodávají:-)

Any said...

Terka: :-D taky jsem tam toleranci neviděla. Na pivo musíme zajít!

Nat said...

Bloguju už též dva roky (přecházela jsem po roce z blog.cz na blogspot) a před pár měsíci jsem měla podobnou "blogovou depresi".

Dělám si ale stále blog po svém a momentálně jsem nadmíru spokojená. Anonymní hloupé komentáře hážu za hlavu a nehoním se za co největším počtem followers. Blog není moje práce, ale okrajová příjemná záležitost... Napsala jsi to velmi správně.