19.2.10

what interest me/amuse me/upset me

Burberry Prorsum
Ze všech jarních kolekcí mě asi nejvíce zaujala ta od Burberry. Je to klasika a přitom s mladistvím nádechem. Moc se mi líbí řasení, jak na šatech, tak na trečkotech i ladění do tlumených barev. I ponožky v sandálech se mi líbí, jsem zvědavá, jaká bude reakce na tento trend v českých ulicích.
From all springs colections have probably most interested me Burbarry Prorsum. It´s classic together with touch of young spirit. I really like the frilled on dress as same as on coats and harmonize to soften coloures. I even like the socks in the sandals and I´m wondering how will czech people like this trend.

Marc by Marc Jacobs
Musím říct, že tato kolekce mě pobavila. Ne v tom smyslu, že bych chtěla něco takového nosit (i když pár kousků bych si určitě vybrala), ale moc se mi líbí, že na mě působí jako hra. Móda by měla být hra a když se dívám na tyto modely, mám pocit, že se Marc při jejich navrhovaní bavil.
I must say this collection amuse me. Not in the way I want to wear outfits like this (but of course I would choose some from it), but I really like it looks like a game to me. Fashion should be game and when I see this outfits I have feeling Marc enjoyed designing.

A co mě naštvalo? Modelky. Už nějakou dobu se v časopisec pravidelně objevují "výkřiky", že velikosti nula odzvonilo, sláva ženským křivkám apod. Já mám však při pohledu na fotky z přehlídek pocit, že je to spíš čím dál horší. Modelky na mě působí jako chodící kostry. Nemám nic proti hubenosti, vlastně se mi to líbí, ale jen za předpokladu, že dotyčná stále vypadá zdravě. Jsem si moc dobře vědoma, že oblečení působí líp na štíhlých modelkách. Ale je rozdíl mezi štíhlostí a vzhledem jako z koncentračního tábora.
Jak to vidíte vy? Příjdou vám modelky moc hubené? Myslíte, že tomu někdy odzvoní?
And what upset me? Models. For some time now there are articles in magazines which say that "size zero is over" and "return of women curves of body". But I can´t see any difference when I look a shoots from runways, actually it seems worst to me. Models look like walking skeletons. I´m not saying word agaist thinness, I like it, but only if the girl look thin and healthy. I´m award of the clothes looks better on skinny silhouette. But there is difference between thinness and looking like a prizon from concentration camp.
What´s your opinion? Do you think models are too skinny? Do you think this trend will ever be over?

Any

8 comments:

Nat said...

Upřímně, už tu hubenost ani nevnímám a spíš se dívám vážně na ty šaty

Myslím, že většina návrhářů nebude v dohledné době ochotna ustoupit od kultu hubenosti, ale já vítám i ten pokrok, jako třeba reklamy na Dove a podobně

Řekla bych, že i fashion magazíny, třeba Elle a Marie Claire hodně bojují za plnější tvary a mám dojem, že to pravé šílenství, kdy se zakládalo tisíce hubnoucích blogů je také pryč

Foly D. Sante said...

mne sa skor paci ta marcova kolekcia.je taka vesela a to ja mozem:)

aka bude reakcia na ponozky v sandalkach v cechach?taka ista ako u nas..ziadna...

no podla mna modelky by mali byt stihle,ale v ramci normy.Nie vychudnute,ale tak pekne tvarovane(napriklad modelky z victoria´s secret

MyStrawberryCocktail said...

burberry se mi taky moc líbí..hlavně ty barvy:)
a ohledně modelek - přijdou mi stejné jako vždy, tyhle mi připadají dokonce i jako menší extrém.....a už jsem si zvykla. nedokážu si představit, že by se po molech promenádovaly vyloženě baculky (ale nic proti nim:))....

Any said...

to MyStrawberryCoctail: No taky moc nedokážu představit, že by najdenou úředváděly baculky. Ale docela by mě potěšilo, kdyby trochu víc modelek vypadalo aspoň trochu jako ženské.

Becca said...

Mne sa velmi paci Burberry v poslednom case sa viac priklanam k takymto tlmenym farbam a jednoduchym strihom :)

Katja said...

Zajímavé jak jsme se shodly v tématu :)) mně osobně přijde, že prosazují "plus size" do časopisů, ale na mole je to spíš naopak. Možná je to suchý kalkul, co se týče časopisů, protože prostě se jim prodá víc výtisků, když vykřikují do světa, že je konec hubených modelek etc. ... jinak jak jsem psala, jsem pro to, aby se na molech a v časopisech objevovaly i holky, který mají větší velikosti. Nemyslím teď vyloženě baculky, ale holky, se zdravou váhou, i když mají třeba velikost 12. Protože oba extrémy jsou špatně, i extrémní hubenost i obezita. Prostě bych chtěla trochu variace ve zdravých mezích ;) uff, dlouhej příspěvek a mohla bych psát dál, ale to by nikdo nečet :D

Alice Lee said...

dík za komentář:D
a chválím outfit z minulého příspěvku, snad už na něj brzo bude počasí:D
XOXO

europevintage.blogspot.com

eee said...

jako fotografka rikam zasadni ano stihlym modelkam :) s vic tvarovanymi se spatne pracuje, to obtiznejsi hledat spravne lichotive uhly, pozy, styling apod.

jinak burberry kolekce je naprosto skvela! moje jarni n.1 :)