1.7.11

paris photodiary

Paris 21.6. - 26.6

Pár fotek z Paříže, Eiffelovka z trochu jiného úhlu, můj milovaný hřbitov Pere Lachaiese, super pařížský zvyk povalovat se v parcích, Sacré Coeur, autíčka, most a výhled na Paříž... Jelikož jsem byla většinu času bez přítele fotek mé osoby moc není a jídlo se mi fotit nechtělo ;-)

Z Paříže jsem nadšená a už teď mi chybí. Co se slavného pařížského stylu týče, shrnula bych to asi takto: u žen jsem zase takový rozdíl nezaznamenala, oblékají se podobně, jako ty pěkně oblečené tady, spíše jednoduše a chrakterictickým znakem je určitě šátek. Rozdíl je v tom, že v Paříží je pěkně oblečených 80% lidí, zatímco tady je to tak 40%. Mnohem větší rozdíl jsem zaznamenala u můžu, buď nosí oblek nebo úzké kalhoty, košile, šály a trenčkoty. Buďme upřímní, tento styl je trochu "gay" a sama si nedovedu představit, že by se tak oblékal třeba můj přítel. Ale rozhodně by čeští muži na svém zevnějšku měli pracovat a někdo s tím první přijít musí, že jo. Nejcharakterističtější jsou určitě šátky, velká sluchátka a dioptrické brýle s velkými, výraznými obroučkami typu Ray Ban Wayfarer. U mě supr. Při úterní jízdě tramvají jsem si připomněla, jak zoufalé je to taky v Brně.

Photos from Paris. I'm in love with this city and already miss it.
What about the famos parisian style? Well, not so big difference when it comes to womens. Their style is mainly simple and not so different from czech womans. The only thing is in Paris 80% of people are dress well and here only about 40%. Bigger difference is seen in men's dressing. A lot of suits or skinny pants, shirts, scaffs and trenchcoats. I like this style, but yes little "gay", personally I can't image my boyfriend would dress this way. But czech mans should do something with way they dress and someone has to be first.
Most charakteristic are scaffs, big headphones and oversizes glasses frames like Ray Ban Wayfarer. When I went by train to the city back in Brno I realized how poor situation in here when it comes to fashion.

1 comment:

Anonymous said...

Na úzké kalhoty máme asi podobný názor. :D Jinak v Paříži jsem byla vícekrát a nikdy mě nijak neohromila. Asi by to chtělo tam jet znovu teda.. :D