11.12.12

A o čem to tedy bude?

Jak bylo řečeno v minulém příspěvku. Nechci psát jen další blog, ve kterém vám budu o úmoru ukazovat, jak originálně (či neoriginálně) zvládám zkompletovat svoje hadříky z H&M a Zary. Nechci tím říct, že bych přímo něco měla proti tomuto přístupu, jen si myslím, že další takový blog tu nikdo nepotřebuje. Máme jich tu dost a to ve všech "cenových kategoriích" uživatelek (myšleno kolik dotyčná utrácí za oblečení).
Na rozdíl od blogerek zahraničních tu však vidím jednu velkou mezeru. A tou je (téměř) naprostá ignorace naší české módy a návrhářů. Uznávám, že Česko není zrovna "módní ráj", ale i tak si nemyslím, že je třeba ohrnout nad vším českým nosem. Mnoho blogerek v zahraničí alespoň částečně podporuje návrháře ze své země, nebo alespoň objevuje značky nové a nevzdychá jen nad tím časem prověřeným. Kromě toho tu u nikoho (ale nechci být příliš kategorická, protože nejsem s to sledovat všechny blogy, co existují) nevidím moc snahu o vytvoření nějakého kontinuálního stylu, o vybudování šatníků, který by přetrval sezóny.
No a přesně o tom teď tento blog bude. O snaze jedné studentky (což prosím již samo o sobě napovídá, že se netopím v penězích) s omezenými finančními prostředky, která se místo "hromadění" snaží vybudovat kvalitní šatník s kvalitním oblečením a s co největším zastoupením českých návrhářů a značek.
Nechci tím tvrdit, že u mě odteď nenajdete nic od zahraničních značek (protože pár jich opravdu miluju!) ani, že už si v životě nepořídím triko z H&M. Má to být o snaze, o hledání toho, co mám naše milá země (kterou jsem ještě úplně neodsoudila) může nabídnout. O tom, že utratit větší sumu za jeden kvalitní svetr se vám ve výsledku vyplatí víc než mít čtyři, co se vám po roce rozpadnou. A v neposlední řade, nebude to jen o "hadrech", ale i o jídle a designu a o všem dalším, co mě zajímá, třeba o obchodech, co stojí za návštěvu. Prostě o všem zajímavém, co tu lze najít a snaze přinést důkaz, že v Česku nejsme úplně ztracení.
Tak třeba to bude bavit mě i Vás...

5 comments:

Katie said...

těším se, sama jsem na podobné "šatníkové" cestě, takže jsem moc zvědavá :)

Anonymous said...

It's appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or suggestions. Maybe you could write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!
My site - best winter garden fl remodelers

Anonymous said...

Heya i'm for the primary time here. I found this board and I to find It truly useful & it helped me out much. I'm hoping to give
something again and aid others like you helped me.
Also visit my page ; Trick Photography

Anonymous said...

I am really loving the theme/design of your site. Do you ever run into
any internet browser compatibility problems? A couple of my blog readers have complained about my blog not working
correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have
any advice to help fix this problem?
Look into my weblog ... neucopia compensation plan

Anonymous said...

I visit daily some sites and information sites to read posts, except this weblog
presents feature based posts.
Feel free to surf my web blog ; free high preformance company assessment