7.7.11

Shopping průvodce po Paříži

Nemám ráda, když se na blogu někdo rozplývá nad tím, co všechno na nějaké cestě někam ukořistil (a já se ještě rozplývat budu) a pak vám ani nezdělí žádné typy, kam se ubírat, abyste pak na daném místě taky mohli ulovit nějaké poklady. Takže já se v vámi o pár typů podělím, jsem totiž hodná holka.

La Fayette - obří nákupní galerie, která zabírá celkově tři budovy. V podstatě nemusíte ani chodit nikam jinam. V dámském oddělení najdete úplně všechny značky, od Zary, Promodu a Bershky do Pradu a Chanel. Je tu i oddělení se spodním prádlem, speciální džínové, v přízemí jsou kabelky (takže máte jedinečnou šanci "ošahat" si kabelky za 900 euro aniž by se na váš někdo divně díval). Co se značek týče, doporučuji stavit se střeba u Maje, Sandro, Vanessa Bruno Athé, American Retro... cenově trochu vyšší ale stále dostupné. A ještě jedna poznámka, nečekejte galerii typu Vaňkovna nebo Palladium. Celý prostor je otevřený a jednostlivé značky tu mají jen vlastní "koutky". Plus jedno doporučení, zajděte i do budovy, která je věnována věcem do domácnosti. Pravděpodobně zůstanete v pusou dokořán jako já.

Hned v sousedství La Fayette jsou i další galerie, s levnějšími značkami a asi tři HM.

Unqlo - Čínská značka oblečení, ale neplést s tržnicí tady. Nachází se též naproti La Fayette. Mají velký výběr džín a také super trička.

Minelli - nebe s botičkami. Obchod najdete na skoro každém rohu (jeden naproti La Fayette nebo třeba na Rue de Rivoli). Zaručuji vám, že si vyberete.

GAP - takové trochu pařížské HM, ale nevynechejte. GAP u nás není, takže oblečení, které tam najdete nikdo jiný mít nebude.

COS - jednoduché a cenově dostupné oblečení, které mezi zahraničními bloggerkami začíná být oblíbené. Koukněte na jejich webovky.

Sekáče - pro mě zklamaní. Čekala jsem poklady, ale v podstatě se moc neliší od českých, jen jsou menší a špinavější. Ale pokud milujete opravdu vintage oblečení, které vypadá jako po babičce, tak se tu vyžijete. Jdete po Rue de Rivoli a pak odbočte libovolou boční uličkou (směrem od Louvre) a prolézejte tuto oblast, určitě najdete nejen sekáče ale i další zajímavé obchůdky do kterých stojí jít jen "na čumendu".

Boulevard de St. Germain - obchůdky po obou stranách ulice, např. ShoeShop (mají tu myšičkové balerínky od Marca Jacobse) nebo třeba Nanie, kde prodávají džíny Cheap Monday a spousta dalších.

Jídlo!
Makronky: Jedině z Ladurée! Zapomeňte na obligádního Paula. Kabička s 8 kousky stojí 12 euro, ale za tu cenu to stojí.

Zajděte také do japonské čtvrti na suši nebo nudle, zcela jiný zážitek než u nás (Rue st. Anna), dobré restaurace se nacházi v okolí Bastily. Nezapomeňte si dát víno (ve Francii je ale lepší červené, případě růžové, bíle prý máme lepší my).

Doufám, že vám tento menší průvodce k něčemu byl a pokud máte další dotaty, tak se ptejte!

ps. A ještě jedna věc, pokud chcete jet do Paříže na nákupy, doporučují slevové období, i z nedostupných kousků se totiž stávají dostupné (co se ceny týče).

1 comment:

Len said...

To jsi opravdu hodná holka! Až vyrazím, budu za to ráda :)